Yer Altı Kablolama Çözümleri
- Güncel Fiyatı: TL
- Toplam: 0 TL
Yer Altı Kablolama Çözümleri
Coğrafi engeller, iklim koşulları, güvenlik unsurları, stratejik planlama, görsel estetik ve elektromanyetik uyumluluk gibi bir dizi faktör göz önünde bulundurularak, yer altı kablolama günümüzde kaçınılmaz bir ihtiyaç haline gelmiştir. Farklı yöntemlerle döşenebilen yer altı kablolarında, kablo güzergahının özellikleri, estetik kaygılar ve maliyet unsurları gibi faktörler dikkate alınmaktadır.
Genellikle yer altı kabloları, toprak altına, su altına ve bina içlerine döşenir. Toprak altına döşeme yönteminde ilk olarak kablo kanalının hazırlanması gerekmekte olup, belirlenen kablo yoluna uygun araçlarla kazı yapılır ve kullanılacak ekipmanlar, kazı yapılacak yerin zemin yapısına göre seçilir.
Şehir içindeki kablo yolları için, yol ve caddeler boyunca kazılarak, kablo kanalı derinliklerinin; sokak ve alanlarda en az 80 cm, bu alanların dışında ise en az 60 cm olması gerekmektedir.
Yer altı kabloları genellikle cadde, meydan ve sokaklar boyunca belirli bir rotayı takip ederek binalara ulaşır veya binalardan çıkar. Binalara ve tesislere giren yer altı kabloları, ana dağıtım panolarına, OG modüler hücrelere ve trafo merkezlerindeki parafudurlara bağlanarak son bulurlar.
Betonarme yapıların inşasında, çelik donatının beton içine bağlanması için kullanılan ankrajlar, kazıklarda yüzey kaplamasını tutmak üzere tasarlanmıştır. Ankraj, bir yapıyı daha sağlam ve stabil bir yere bağlama veya sabitleme işlemidir. Toprak kaymalarını engellemek için stabil olmayan toprağı daha sağlam bir yere sabitlemek için de kullanılır.
Bina içi yer altı kablolama sırasında, kablolar hiçbir zaman beton veya sıva içine döşenmemeli, kanal içine veya duvar/tavanlara uygun şekilde yerleştirilmelidir.
Poltech İletişim Ve Fiber Optik Sistemleri olarak, uzun yıllara dayanan kalite anlayışımızla, bahsedilen tüm detayları önemseyerek, kazı ve ankraj konularında müşterilerimize profesyonel çözümler sunmaktayız.